en-US nb-NO
Registrer

Korrekt fortøyning av båten

Husk å fortøye båtene forsvarlig ved BAB-brygga, nå som høststormene kommer.

◾Båten fortøyes minimum med 2 fortøyninger i baug + 2 fortøyninger akter.

◾Bruk kvalitetstau med tilstrekkelig dimensjon og strekkavlastere/gummifjærer.

◾Fortøyningene skal strammes godt for å unngå at båten jager i båsen.

◾Større båter bør i tillegg ha to eller fire spring for å hindre bevegelse i lengderetning. Dette gjelder spesielt plassene ytterst på BAB-brygga, og alltid ved vinterfortøyning.

◾Benytt minst to fendre på hver side av båten.

 

Husk å sjekke utestående fakturaer på "min side"

Vi minner om at betalingsfristen for havneavgift og medlemskontingent for lengst er passert. Det er fortsatt en del BAB-medlemmer som ikke har betalt medlemskontingenten for 2018 og enkelte har heller ikke betalt havneavgiften for sommerhavn 2018. Alle medlemmer må logge seg inn via "knappen" øverst til høyre og hente faktura på "min side".

Bygdø Allé BåtforeningBygdø Allé Båtforening (BAB) ligger innerst i Frognerkilen. Foreningen eier bryggeanlegget og en vaktbu, som ligger like ved E-18. Foreningen er også med i samarbeidet om opplagsplassen på Sjølyst-Karenslyst.  

Båtforeningen er dugnadbasert og drives utelukkende av frivillige krefter.

Det kreves medlemskap for å bygge opp ansiennitet og få båtplass. Innmeldingsavgiften er kr 400 kroner, årskontingenten kr. 250. For andre priser, se under fanen "Hva er BAB". Medlemskap gir også tilgang til informasjon som krever brukernavn og passord. Normal ventetid for å få båtplass er 5-6 år. 

For å søke medlemskap, klikk på fanen "Bli medlem"

Spørsmål om BAB kan sendes til styret gjennom epostbab@gmail.com.

Foreningens høyeste myndighet er årsmøtet som avholdes innen 15. mars hvert år. Innkalling og saksliste varsles pr. e-post og skal være tilgjengelig på foreningens hjemmeside senest 14 dager før møtedagen. Dagsorden på årsmøtet skal følge innkallelsen. Saker som ønskes behandlet på årsmøtet skal være fremsatt skriftlig og oversendt styret senest 1. februar.

Dugnad med etablering boblehavn lørdag 3.november kl.10:00

Liksom tidligere år, så kaller Bygdø Allé Båtforening inn alle medlemmer som skal ligge i boblehavnen kommende vinter til dugnad første lørdag i november. Vi skal blant annet testkjøre bobleanlegget, rense og stikke opp hullene på boble-rørene, sjekke strips og oppheng av boble-rørene, samle inn og kjøre bort vannslanger, sjekke brannslukningapparater og redningsbøyer. I tillegg vil det være noen vedlikeholdsoppgaver. En del båter skal flyttes til vinterplass i boblehavnen. Vi hjelper hverandre med tunge løft (seil og kalesjer som skal tas ned og pakkes, presenninger som skal legges på, m.m.). Det blir servering av pølser og drikke.

Fortsatt ledige plasser i boblehavn for vinteren 2018-2019

Bygdø Allé Båtforening har fortsatt noen få ledige plasser i boblehavn kommende vinter. Disse reste-plassene fordeles nå fortløpende til BAB-medlemmer som melder sin interesse på telefon eller SMS til havnesjef Trond Wiberg på 926 88 929. Pris for plass i vinterhavnen er kr 1800. I tillegg kommer medlemskontingent kr 250 og innmeldingsavgift kr 400 (engangsavgift) for de som ikke allerede er medlemmer.

Bestilling av vinteropplag/boblehavn 2018-2019

Det er fortsatt åpent for bestilling av vinteropplag på Sjølyst eller boblehavn ved BAB-brygga, vinteren 2018-2019.

Boblehavn; telefon eller SMS til havnesjef Trond Wiberg på 926 88 929. Resteplasser fordeles nå fortløpende til medlemmer som ønsker plass.

Vinteropplag på Sjølyst Båtopplag bestilles innen 1.oktober. De som bestiller senere kan risikere å ikke få opp båten innen opptaket avsluttes 31.oktober.

Fremgangsmåte:

1) Logg deg inn på medlemssidene med 5-sifret medlemsnummer (10xxx) og ditt personlige passord. Dersom du har glemt passordet så kan du få det sendt til din registrerte e-postadresse.

2) Kontroller at båtopplysningene dine (på "Min side") er korrekte, før du søker om vinteropplag. Det gjelder særlig opplysningene om lengde og bredde på båten.

3) Sjekk at det står «Ubetalt Kr: 0» under overskriften «Mine Fakturaer», nederst på "Min side". Alle utestående fakturaer må være betalt før du kan bestille boblehavn eller vinteropplag på Sjølyst.

4) Selve bestillingen:

  - Klikk først på linken «Bestill vinteropplag», som du finner i venstre kolonne på «Min side» og i nedtrekksmeny merket "Min side" øverst på nettsidene.

  - Huk av båten det søkes opplag for.

  - Velg deretter bestilling av «Sjølyst båtopplag». (bestilling av «Boblehavn» via nettsidene er avsluttet)

  - Bekreft ved å klikke på «OK».

5) En bekreftelse sendes til din registrerte e-postadresse og en faktura genereres automatisk i havnesystemet. Fakturaen må du laste ned fra «Min side». Priser: Kr 140 per kvm (min. kr 2.940) for vinteropplag på Sjølyst Båtopplag inkludert opptak, høytrykksspyling, leie av bukker og utsetting på våren. Kr 1.800 for boblehavn ved BAB-brygga.

6) En virkedag etter betaling av vinteropplag kan du bestille tid for opptak på land (på «Min side»). Følg instruksjonene i opptaks-kalenderen og velg tidspunkt med museknappene på ønsket ledige dato. Opptakskalenderne åpnes for 2-4 uker av gangen. Nye uker åpnes etter hvert som disse fylles opp.

Dugnad på BAB-brygga 21.april

Lørdag 21.april var det vårdugnad på BAB-brygga med oppløsning av vinterhavnen.

Vaktbua fikk vårrengjøring inkludert vinduspuss og boning av gulv, vi monterte 40 nye redningsstiger på brygga, brygga og hagemøblene ble vasket, vi hang ut vannslanger, sjekket brannslokningsutstyr/strømsøyler/bobleanlegg, byttet trekkerør på strømkabel til brygga, plukket søppel i strandsonen (foreningens bidrag til "strandryddedagen"), med mere. Det ble som vanlig en hyggelig sosial begivenhet med servering av pølser og mineralvann.

Årsmøte i Bygdøy Allé Båtforening 2018

Årsmøtet i Bygdøy Allé Båtforening ble avholdt onsdag 14. mars 2018 kl. 1900 i kantina på Rødtvedt skole. 42 medlemmer møtte.

 Saksliste, dokumenter og referat fra møtet finner du på fanen "BAB årsmøte 2018"

Har du betalt?

Faktura for medlemskontingent og havneavgift vil legges ut på "Min side" i løpet av mai, med betalingsfrist i løpet av juni. De som ikke har betalt medlemsavgiften eller har andre ubetalte fakturaer, vil ikke kunne bestille boblehavn, vinteropplag eller oppløft på land, og risikerer etter hvert å bli strøket fra medlemslisten.Ubetalte fakturaer er listet opp nederst på «Min side».

Kjøring på gangveiene
Kjøring eller parkering på gangveiene utenfor vaktbua og bryggeanlegget er ikke tillatt. Biler som bryter forbudet risikerer bot og borttauing. 

Rabatt på vimpel fra Oslofjordens friluftsråd
Fordi båtforeningen er medlem av Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) får medlemmer 120 kr rabatt ved kjøp av vimpel fra Oslofjordens friluftsråd. https://www.oslofjorden.org

Ny sjømerking i Oslofjorden

Kystverkets brosjyre om dette er lagt ut i vaktbua. PDF-versjoner av kart med den nye merkingen kan også lastes ned fra denne nettadressen: PDF-kartRabatt på varer hos Jernia Skillebekk

Ved å oppgi kundenummer får medlemmer rabatt på varer hos Jernia Skillebekk. Rabatten gjelder alle varer unntatt salgsvarer eller tilbudsvarer.
30 % på Robline tau i metervare
20 % på fendere
Opptil 15 % på ordinære varer.

Kundenummeret finner du på Min side. 

Båtservice-tjenester på Sjølyst og Karenslyst

RUNES MOTORSERVICE, tlf. 22500360 eller 95407490, e-post: runeistre@gmail.com, Service/reparasjon av større dieselmotorer og drev.  

OSLO OUTBOARD,  tlf. 91792092 eller 47010393, e-post: post@oslooutboard.no, Service/reparasjon/lagring av påhengsmotorer av alle merker.  

KROGSRUD MARINE SERVICE A/S, tlf. 41505500, e-post: krogsrudmarine@gmail.com, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer.  

SJØLYST MARINESERVICE, tlf. 91111010, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer. Salg av båtstativ/presenninger.