en-US nb-NO
Registrer

Båtpolitisk møte 27/8

I forkant av lokalvalget inviterer Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) alle politiske partier til debattmøte om fritidsbåtpolitikk, tirsdag 27. august kl.18:00-20:00 i lokalene til Oslo Motorbåtforening i Drammensveien 160. Hovedtema for debatten blir:
  - Vern av strandsonen til friluftsformål.
  - Båtfolks tilgang til sjø- og landareal i strandsonen (dvs. bevaring av havne- og opplagsplasser).

Styret oppfordrer BAB-medlemmer om å delta på dette møtet! Vi registrerer at politiske kommunikasjonsrådgivere omtaler dagens anvendelse av Sjølyst/Karenslyst til båtopplag, marina og bobilcamping som "i stor grad parkeringsplasser". Det diskuteres åpent i media om det skal bli park og friluftareal eller blokker med kontorer og leiligheter på Sjølyst. Politikere kommuniserer ønsker om bro eller kabelferge tvers over Frognerkilen, mellom Kongen og Dronningen.
 Media dekker ivrig kampen mellom miljøpolitiske og økonomiske interesser, mellom ulike planer for land- og sjø-arealer som i dag disponeres av båtfolket. Båtforeningene innenfor "fjordbyen vest" står i fare for å bli fortrengt fra sine historiske områder, på samme måte som båtforeningene ute på øyene i Indre Oslofjord i sin tid ble fortrengt fra sentrale områder i Oslo.

Båtlivets betydning for Osloboere

En flott artikkel om Oslofjordens og båtlivets betydning for Oslofolk er nettopp publisert på Oslo kommunes nettsider. Anbefalt lesning: "klikk her"

Grasrotandelen

Bygdø Allé Båtforening kan nå registreres som mottaker av "Grasrotandelen" fra Norsk Tipping. Styret håper BAB-medlemmene vil bidra til at noe av disse midlene doneres til foreningen.

Bruk Chrome/Edge/Safari

Foreningens nettsider er laget for nettleserne Google Chrom, Microsoft Edge og Apple Safari. Nettsidene vil ikke fremstå korrekt dersom du fortsatt bruker den gamle nettleseren Internet Explorer, som produsenten Microsoft snart slutter å oppdatere.

Ta med mobiltelefon på vakt

Fasttelefon og internett abonnement i vaktbua er nå avviklet (fra 1.juni), som vedtatt på årsmøtet i mars etter kost/nytte vurderinger. Styret antar at tilnærmet alle medlemmer har egen mobiltelefon og mobilt bredbånd inkludert i abonnementet. Styret oppfordrer medlemer som skal gå vakt om å laste ned filmer og annen underholdning til privat PC før de går på vakt.

Sommerpuss på Sjølyst

18.5.2019 .De som ønsker å løfte båten på land for sommerpuss og ikke har bestilt ennå, bør gjøre det snarest. Utsett av båter er en uke forsinket ift normalen pga den sene påsken. Derfor starter oppløft for sommerpuss først 3/6. Første ledige dato for oppløft i kalenderen på "Min Side" er nå 28/6 og siste dag for oppløft før sommerferien er 11/7.

Årshjul 2019

BAB årshjul er oppdatert med alle viktige datoer og aktiviteter for 2019. Klikk på fanen "Årshjul" på toppen av siden.

Vaktkalenderen 2019 er åpnet

Vaktkalenderen for 2019 er nå åpnet. Alle med plass på BAB-brygga må gå en nattevakt i perioden 15. april - 15. oktober. De som ikke setter seg opp på vakt innen 1. juni vil bli tildelt en ledig vaktdato og får et gebyr på kr 100. Logg deg inn på medlemssidene, velg "Min side" og deretter "Min vakt". Høyre-klikk på ønsket dato i kalenderen, klikk på "New Appointment" og bekreft.

Korrekt fortøyning av båten

Husk å fortøye båtene forsvarlig ved BAB-brygga, nå som høststormene kommer.

◾Båten fortøyes minimum med 2 fortøyninger i baug + 2 fortøyninger akter.

◾Bruk kvalitetstau med tilstrekkelig dimensjon og strekkavlastere/gummifjærer.

◾Fortøyningene skal strammes godt for å unngå at båten jager i båsen.

◾Større båter bør i tillegg ha to eller fire spring for å hindre bevegelse i lengderetning. Dette gjelder spesielt plassene ytterst på BAB-brygga, og alltid ved vinterfortøyning.

◾Benytt minst to fendre på hver side av båten.

 

Bygdø Allé BåtforeningBygdø Allé Båtforening (BAB) ligger innerst i Frognerkilen. Foreningen eier bryggeanlegget og en vaktbu, som ligger like ved E-18. Foreningen er også med i samarbeidet om opplagsplassen på Sjølyst-Karenslyst.

Båtforeningen er dugnadbasert og drives utelukkende av frivillige krefter.

Det kreves medlemskap for å bygge opp ansiennitet og få båtplass. Innmeldingsavgiften er kr 400 kroner, årskontingenten kr. 250. For andre priser, se under fanen "Informasjon om BAB". Medlemskap gir også tilgang til informasjon som krever brukernavn og passord. Normal ventetid for å få båtplass er 5-6 år.

For å søke medlemskap, klikk på fanen "Bli medlem"

Spørsmål om BAB kan sendes til styret gjennom epostbab@gmail.com

Tid for å bestille vinterhavn eller vinteropplag

Det er tid for bestilling av vinteropplag på land eller plass i boblehavn ved BAB-brygga for vinteren 2018-2019. Bestilling gjøres på «min side» (krever innlogging). Husk:

  • Boblehavn bestilles innen 15.september. Etter det vil havnesjefen tildele plasser.
  • Vinteropplag på Sjølyst Båtopplag bestilles innen 1.oktober. De som bestiller senere kan risikere å ikke få opp båten innen opptaket avsluttes 31.oktober.
  • Det genereres automatisk en faktura ved bestilling av vinteropplag/boblehavn, som må betales før bestillingen er gyldig og før du kan bestille opptak på Sjølyst.

Fremgangsmåte:

1) Logg deg inn på medlemssidene med 5-sifret medlemsnummer (10xxx) og ditt personlige passord. Dersom du har glemt passordet så kan du be om å få det sendt til din registrerte e-postadresse. Bruk Google Chrome, Microsoft Edge eller Apple Safari som nettleser.

2) Kontroller at båtopplysningene dine (på "Min side") er korrekte, før du søker om vinteropplag. Det gjelder særlig opplysningene om lengde og bredde på båten.

3) Sjekk at det står «Ubetalt Kr: 0» under overskriften «Mine Fakturaer», nederst på "Min side". Alle utestående fakturaer må være betalt før du kan bestille boblehavn eller vinteropplag på Sjølyst.

4) Selve bestillingen:

  - Klikk først på linken «Bestill vinteropplag», som du finner i venstre kolonne på «Min side» og i nedtrekksmeny merket "Min side" øverst på nettsidene.

  - Huk av båten det søkes opplag for.

  - Velg deretter «Boblehavn», «Sjølyst båtopplag» eller «Ønsker ikke vinterlagring».

  - Bekreft ved å klikke på «OK».

5) En bekreftelse sendes til din registrerte e-postadresse og en faktura genereres automatisk i havnesystemet. Fakturaen må du laste ned fra «Min side». Priser: Kr 2.300 for boblehavn ved BAB-brygga. Kr 140 per kvm (minstepris kr 2.940) for vinteropplag på Sjølyst Båtopplag inkludert opptak, høytrykksspyling, leie av bukker og utsetting på våren.

6) Opptakskalenderne åpnes i begynnelsen av september. En virkedag etter betaling av vinteropplag kan du da bestille tid for opptak på land (på «Min side»). Følg instruksjonene i opptaks-kalenderen og velg tidspunkt med museknappene på ønsket ledige dato. Nye uker åpnes i kalenderen etter hvert som disse fylles opp. 

Ny rampe for utsett av båt på Karenslyst

Endelig er tilgangen til sjøen for små fritidsbåter på henger reetablert. En ny utsettingsrampe er nå på plass på Karenslyst. Den nye rampa er plassert innerst på opplagsplassen i Bestumkilen, nært den nye robanen. Der kan du både sette ut båten og parkere bil og henger (men husk å betale rimelig parkeringsavgift). Rampa er forskriftsmessig laget med kun svak helling, slik at biler ikke kan skli ut i vannet.

Endringer i parkering på Sjølyst

27.6.19: Medlemsparkeringen på Sjølyst er enda en gang flyttet, som vist på skiltet i bildet ovenfor. Medlemsparkeringen er nå på de gule og mørkerøde feltene. Parkeringsoversikten står ved parkeringsautomaten, rett utenfor inngangen til mastehuset, og bør alltid sjekkes hver gang det skal parkeres. Brikkene som viser medlemsparkering, bobilparkering og båtopplag kan flyttes rundt, slik at området kan utnyttes best mulig.

Medlemmer 
i båtforeningene som driver Sjølyst og Karenslyst båtopplag har anledning til å parkere inne på båtopplagets område i perioden 1. juni til 15. september mot kjøp av et rimelig parkeringskort. Parkeringskort selges fra fellesstyrets kontor i mastehuset på Sjølyst (like til venstre for innkjøringen på Sjølyst). Åpningstiden der er mandag-torsdag kl.12-16 og fredag kl.12-14. Utenom åpningstid kan parkeringskort også kjøpes av vakta på bobil-campingen. Prisen er kr. 400, Vipps eller kontant.

Vel gjennomført vårdugnad på BAB-brygga lørdag 27. april

Vi gjennomførte vårdugnad på BAB-brygga lørdag 27. april. Etter et par timers jobb ble det servert pølser, mineralvann og kaffe ytterst på brygga. Formannen minnet medlemmene om innskjerpet håndheving av krav om bruk av landstrømskabel godkjent for utendørs bruk uten skjøtekontakter, krav om registrering av alle båter ved brygga og krav om ansvarsforsikring på båten.

Oppdatering av havnesystemet

Havnesystemet er nå oppdatert og "Min side" har fått nytt utseende. Vi ber alle medlemmer benytte en av følgende nettlesere: Microsoft Edge, Google Chrome eller Apple Safari. Firefox skal også gå bra. Den nettleseren som ikke lenger er støttet er Internet Explorer, som Microsoft har annonsert at de ikke lenger vil vedlikeholde eller supportere. Gi oss en tilbakemelding dersom det er funksjoner som det er problemer med etter oppgraderingen - til epostbab@gmail.com .

Strømforbruk på BAB-brygga

På BABs årsmøte 6.mars ble det diskusjon om strømforbruk på BAB-brygga, strømavtale og strømkostnader. Styret lovte å komme tilbake med konkrete tall for foreningens strømforbruk og strømkostnader i 2018. BABs strømforbruk i 2018 var 39460 kWh. Total energikostnad i 2018 var kr. 49.882, der kr. 21.584 var nettleie og kr. 28.298 var for strømmen. BAB har en avtale kalt «Hafslund Månedlig Bedriftsstrøm» der forbruket leses av hver time og prisen beregnes i etterkant av hver måned basert på løpende spotpriser. Energiprisen gjennom året 2018 varierte fra 58,50 til 89,40 øre/kWh. Nedenfor vises utviklingen i strømforbruk 2012-2018:

Som vist nedenfor så er mer enn 80% av strømforbruket i månedene november-mars:

Årsmøte 2019 avholdt 6. mars

Årsmøte 2019 i Bygdøy Allé Båtforening ble avholdt i storsalen på Rødtvet skole, samme sted som året før. 51 medlemmer møtte, hvilket er opp fra 42 i 2018. Planer for omfattende vedlikehold av BAB-brygga, med utskiftning av alle kjettinger og moringer, ble vedtatt som en del av budsjett for 2019. Nytt for året var båtrelaterte presentasjoner før og etter det formelle årsmøtet. Redningsselskapet åpnet med en informativ presentasjon og sjekket flyte- / redningsvester som BAB-medlemmer hadde tatt med. Til maten, på slutten av kvelden, viste BAB-medlemmene André Hartung og Elias Eeg-Henriksen flotte bilder og fortalte om sin båttur til Grønland via Island sommeren 2018.

Bestilling av båtplass for sommersesongen 2019 - innen 10. mars

Bygdø Allé Båtforening åpnet i januar for bestilling av båtplass for sommersesongen 2019. Alle som har fast båtplass i Bygdø Allé Båtforening eller som ønsker å stå på venteliste for 2019 må gå inn på Min side i medlemssystemet (logge inn via BABs hjemmeside www.babinfo.no) og bestille/avbestille sommerplass innen 10.mars.

For medlemmer med fast båtplass er dette bekreftelsen på at man ønsker (eller ikke ønsker) å benytte båtplassen i 2019. For medlemmer som ønsker fast båtplass eller en større/mindre båtplass enn de allerede har, så er dette en søknad om plass på venteliste. Ventelistene slettes ved utgangen av hvert år.

Etter 10. mars vil havnesjefen sette opp havnelista for 2019 og ledige båtplasser vil leies ut, eller tildeles fast, til medlemmer på årets venteliste.

Har du betalt?

Faktura for medlemskontingent og havneavgift vil legges ut på "Min side" i løpet av mai, med betalingsfrist i løpet av juni. De som ikke har betalt medlemsavgiften eller har andre ubetalte fakturaer, vil ikke kunne bestille boblehavn, vinteropplag eller oppløft på land, og risikerer etter hvert å bli strøket fra medlemslisten.Ubetalte fakturaer er listet opp nederst på «Min side».

Kjøring på gangveiene
Kjøring eller parkering på gangveiene utenfor vaktbua og bryggeanlegget er ikke tillatt. Biler som bryter forbudet risikerer bot og borttauing. 

Rabatt på vimpel fra Oslofjordens friluftsråd
Fordi båtforeningen er medlem av Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) får medlemmer 120 kr rabatt ved kjøp av vimpel fra Oslofjordens friluftsråd. https://www.oslofjorden.org

Rabatt på varer hos Jernia Skillebekk

Ved å oppgi kundenummer får medlemmer rabatt på varer hos Jernia Skillebekk. Rabatten gjelder alle varer unntatt salgsvarer eller tilbudsvarer.
30 % på Robline tau i metervare
20 % på fendere
Opptil 15 % på ordinære varer.

Kundenummeret finner du på Min side. 

Båtservice-tjenester på Sjølyst og Karenslyst

RUNES MOTORSERVICE, tlf. 22500360 eller 95407490, e-post: runeistre@gmail.com, Service/reparasjon av større dieselmotorer og drev.  

OSLO OUTBOARD,  tlf. 91792092 eller 47010393, e-post: post@oslooutboard.no, Service/reparasjon/lagring av påhengsmotorer av alle merker.  

KROGSRUD MARINE SERVICE A/S, tlf. 41505500, e-post: krogsrudmarine@gmail.com, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer.  

SJØLYST MARINESERVICE, tlf. 91111010, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer. Salg av båtstativ/presenninger.