Bruktmarked 25-26. januar 2020

Oslofjordmuseet i Vollen i Asker arrangerer maritimt bruktmarked lørdag 25. og søndag 26. januar 2020. Dersom det er BAB-medlemmer som ønsker å rydde hjemme og selge unna båtdeler, båtutstyr eller annet maritimt relatert på dette markedet, så ta kontakt med BAB-styret på epostbab@gmail.com.

Fullført bytte av kjetting og moringer - Husk å sjekke båtens fortøyninger etterpå

21/11: Utskiftning av kjettinger og moringer under BAB-brygga ble fullført i dag. Alle med båt i vinterhavnen bør nå ta en tur på brygga og sjekke fortøyningene en ekstra gang før vinteren. Sjekk at tauene er stramme og båten ligger midt i båsen. Fortøyninger på enkelte båter måtte løsnes under arbeidet med moringene, og det kan være at båten ikke ligger akkurat slik eieren forlot den sist.
Kjettingene står i kryss under brygga og de nye moringene skal være plasser så dypt at de ikke skaper noen nye hindringer for innseilingen langs brygga. For sikkerhets skyld ber vi allikevel medlemmer som skal bruke båten i vinter om å 
holde lav fart og utvise ekstra varsomhet på vei inn og ut av havnen, inntil vi har mottatt dokumentasjon på faktisk plassering av alle moringer og målt dybden der de ligger.Fortsatt en ledig plass i boblehavn

6/11: Vi har fortsatt en (1) ledig plass igjen i boblehavn ved BAB-brygga kommende vinter, med 350 cm lysåpning. Send en epost til epostbab@gmail.com dersom du er interessert i denne siste plassen i vinterhavnen. Opptaket av båter på Sjølyst båtopplag er avsluttet.

Båtlivets betydning for Osloboere

En flott artikkel om Oslofjordens og båtlivets betydning for Oslofolk er nettopp publisert på Oslo kommunes nettsider. Anbefalt lesning: "klikk her"

Grasrotandelen

Bygdø Allé Båtforening kan nå registreres som mottaker av "Grasrotandelen" fra Norsk Tipping. Styret håper BAB-medlemmene vil bidra til at noe av disse midlene doneres til foreningen.

Korrekt fortøyning av båten

Husk å fortøye båtene forsvarlig ved BAB-brygga, nå som høststormene kommer.

◾Båten fortøyes minimum med 2 fortøyninger i baug + 2 fortøyninger akter.

◾Bruk kvalitetstau med tilstrekkelig dimensjon og strekkavlastere/gummifjærer.

◾Fortøyningene skal strammes godt for å unngå at båten jager i båsen.

◾Større båter bør i tillegg ha to eller fire spring for å hindre bevegelse i lengderetning. Dette gjelder spesielt plassene ytterst på BAB-brygga, og alltid ved vinterfortøyning.

◾Benytt minst to fendre på hver side av båten.

 

Bruk Chrome/Edge/Safari

Foreningens nettsider er laget for nettleserne Google Chrom, Microsoft Edge og Apple Safari. Nettsidene vil ikke fremstå korrekt dersom du fortsatt bruker den gamle nettleseren Internet Explorer, som produsenten Microsoft snart slutter å oppdatere.

Ta med mobiltelefon på vakt

Fasttelefon og internett abonnement i vaktbua er nå avviklet (fra 1.juni), som vedtatt på årsmøtet i mars etter kost/nytte vurderinger. Styret antar at tilnærmet alle medlemmer har egen mobiltelefon og mobilt bredbånd inkludert i abonnementet. Styret oppfordrer medlemer som skal gå vakt om å laste ned filmer og annen underholdning til privat PC før de går på vakt.

Årshjul 2019

BAB årshjul er oppdatert med alle viktige datoer og aktiviteter for 2019. Klikk på fanen "Årshjul" på toppen av siden.

Bygdø Allé BåtforeningBygdø Allé Båtforening (BAB) ligger innerst i Frognerkilen. Foreningen eier bryggeanlegget og en vaktbu, som ligger like ved E-18. Foreningen er også med i samarbeidet om opplagsplassen på Sjølyst-Karenslyst.

Båtforeningen er dugnadbasert og drives utelukkende av frivillige krefter.

Det kreves medlemskap for å bygge opp ansiennitet og få båtplass. Innmeldingsavgiften er kr 400 kroner, årskontingenten kr. 250. For andre priser, se under fanen "Informasjon om BAB". Medlemskap gir også tilgang til informasjon som krever brukernavn og passord. Normal ventetid for å få båtplass er 5-6 år.

For å søke medlemskap, klikk på fanen "Bli medlem"

Spørsmål om BAB kan sendes til styret gjennom epostbab@gmail.com

Velkommen til BAB årsmøte onsdag 4. mars

Bygdøy Allé Båtforening årsmøte 2020 avholdes onsdag 4. mars 2019 fra kl. 18.00 i "storsalen" på Rødtvet skole. Alle medlemmer ønskes hjertelig velkommen. Årsmøtet er båtforeningens høyeste myndighet og det er viktig for styret å involvere medlemmene i saker som gjelder driften av foreningen. Innkalling og saksliste varsles pr. e-post og skal være tilgjengelig på foreningens hjemmeside senest 14 dager før møtedagen. Dagsorden på årsmøtet skal følge innkallelsen. Saker som ønskes behandlet på årsmøtet skal være fremsatt skriftlig og oversendt styret senest 1. februar. Vi planlegger en båt- og sikkerhetsrettet presentasjon den første timen, før det formelle årsmøtet starter kl 19.00.

Husk å bestille/søke båtplass i sommerhavn 2020

Bygdø Allé Båtforening åpnet 3. januar for bestilling av båtplass for sommersesongen 2020.
   - Alle medlemmer som har fast båtplass i Bygdø Allé Båtforening må gå inn på Min side i medlemssystemet og bestille/avbestille sommerplass innen fredag 6.mars. Dette er bekreftelsen på at man ønsker (eller ikke ønsker) å benytte den faste båtplassen i 2020, og en bekreftelse på hvilken båt som skal ligge ved BAB-brygga i 2020. 
   - Alle
 medlemmer som ønsker/søker fast båtplass eller en større/mindre båtplass enn de allerede har, går på samme måte inn på Min side i medlemssystemet og bestiller sommerplass for ønsket båttype innen fredag 6.mars. Dette er da en søknad om plass som legges til ventelisten for 2020. Ventelistene er årlige og slettes ved utgangen av hvert år. Alle båtplasser, både faste og årsleie, tildeles etter ansiennitet i perioden mars-august til medlemmer som har søkt om plass inneværende år. Husk å legge inn den båttypen du ønsker å søke plass til på Min side, før du søker om båtplass. (Eventuelt omtrentlig båttype, dersom båten ikke er kjøpt enda.)

Etter 6. mars vil havnesjefen sette opp havnelista for 2020 og ledige båtplasser (både faste og sesongleie) tildeles medlemmer på årets venteliste.

Gjennomført dugnad 2. nov. - etablering av vinterhavn

Årets høstdugnad med etablering av vinterhavn ble som vanlig avviklet den første lørdagen i november. Det var godt oppmøte, god stemning og vi fikk gjennomført alle planlagte oppgaver. Styret takker alle medlemmer som deltok!

Ny rampe for utsett av båt på Karenslyst

Endelig er tilgangen til sjøen for små fritidsbåter på henger reetablert. En ny utsettingsrampe er nå på plass på Karenslyst. Den nye rampa er plassert innerst på opplagsplassen i Bestumkilen, nært den nye robanen. Der kan du både sette ut båten og parkere bil og henger (men husk å betale rimelig parkeringsavgift). Rampa er forskriftsmessig laget med kun svak helling, slik at biler ikke kan skli ut i vannet.

Strømforbruk på BAB-brygga

På BABs årsmøte 6.mars ble det diskusjon om strømforbruk på BAB-brygga, strømavtale og strømkostnader. Styret lovte å komme tilbake med konkrete tall for foreningens strømforbruk og strømkostnader i 2018. BABs strømforbruk i 2018 var 39460 kWh. Total energikostnad i 2018 var kr. 49.882, der kr. 21.584 var nettleie og kr. 28.298 var for strømmen. BAB har en avtale kalt «Hafslund Månedlig Bedriftsstrøm» der forbruket leses av hver time og prisen beregnes i etterkant av hver måned basert på løpende spotpriser. Energiprisen gjennom året 2018 varierte fra 58,50 til 89,40 øre/kWh. Nedenfor vises utviklingen i strømforbruk for ulike måneder og ulike år. Mer enn 80% av strømforbruket i månedene november-mars.

Årsmøte 2019 avholdt 6. mars

Årsmøte 2019 i Bygdøy Allé Båtforening ble avholdt i storsalen på Rødtvet skole, samme sted som året før. 51 medlemmer møtte, hvilket er opp fra 42 i 2018. Planer for omfattende vedlikehold av BAB-brygga, med utskiftning av alle kjettinger og moringer, ble vedtatt som en del av budsjett for 2019. Nytt for året var båtrelaterte presentasjoner før og etter det formelle årsmøtet. Redningsselskapet åpnet med en informativ presentasjon og sjekket flyte- / redningsvester som BAB-medlemmer hadde tatt med. Til maten, på slutten av kvelden, viste BAB-medlemmene André Hartung og Elias Eeg-Henriksen flotte bilder og fortalte om sin båttur til Grønland via Island sommeren 2018.

Har du betalt?

Faktura for medlemskontingent og havneavgift vil legges ut på "Min side" i løpet av mai, med betalingsfrist i løpet av juni. De som ikke har betalt medlemsavgiften eller har andre ubetalte fakturaer, vil ikke kunne bestille boblehavn, vinteropplag eller oppløft på land, og risikerer etter hvert å bli strøket fra medlemslisten.Ubetalte fakturaer er listet opp nederst på «Min side».

Kjøring på gangveiene
Kjøring eller parkering på gangveiene utenfor vaktbua og bryggeanlegget er ikke tillatt. Biler som bryter forbudet risikerer bot og borttauing. 

Rabatt på vimpel fra Oslofjordens friluftsråd
Fordi båtforeningen er medlem av Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) får medlemmer 120 kr rabatt ved kjøp av vimpel fra Oslofjordens friluftsråd. https://www.oslofjorden.org

Rabatt på varer hos Jernia Skillebekk

Ved å oppgi kundenummer får medlemmer rabatt på varer hos Jernia Skillebekk. Rabatten gjelder alle varer unntatt salgsvarer eller tilbudsvarer.
30 % på Robline tau i metervare
20 % på fendere
Opptil 15 % på ordinære varer.

Kundenummeret finner du på Min side. 

Båtservice-tjenester på Sjølyst og Karenslyst

RUNES MOTORSERVICE, tlf. 22500360 eller 95407490, e-post: runeistre@gmail.com, Service/reparasjon av større dieselmotorer og drev.  

OSLO OUTBOARD,  tlf. 91792092 eller 47010393, e-post: post@oslooutboard.no, Service/reparasjon/lagring av påhengsmotorer av alle merker.  

KROGSRUD MARINE SERVICE A/S, tlf. 41505500, e-post: krogsrudmarine@gmail.com, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer.  

SJØLYST MARINESERVICE, tlf. 91111010, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer. Salg av båtstativ/presenninger.