en-US nb-NO
Registrer

Fortsatt ledige båtplasser i boblehavn 2019-2020

19.9.2019: BAB har fortsatt ledige plasser i boblehavn kommende vinter (1.11.2019 - 30.4.2020). Plassene har utnyttbar bredde på 350 og 400 cm og tildeles fortløpende til medlemmer som bestiller via "Min Side". Helt nye medlemmer vil også få plass, og det er ingen krav til ansiennitet.  Pris kr 2300. Medlemmer bestiller på "min side" etter innlogging. De som ikke er medlem kan melde seg inn via link øverst på siden. Ved spørsmål send en epost til epostbab@gmail.com

Bestilling av opptak Sjølyst

Vi åpnet 2.sept opptakskalenderen på "min side". Nå kan medlemmer som har bestilt vinteropplag på Sjølyst bestille tid for å bli løftet opp på land. Kalenderen åpnes trinnvis, i første omgang for opptak 16-27.sept, ettersom vi er avhengig av at det fylles opp fra starten av opptakperioden. Når de åpne ukene er fylt opp så vil nye uker bli tilgjengelig. Alle utestående fakturaer må være betalt før bestilling av opptak. Disse finner du også på "min side".
Fremgangsmåte: Høyreklikk på et ledig tidspunkt (hvit rute), bekreft ved å klikke på "bestill tid" (står i liten rute som dukker opp lenger opp i skjermbildet, skroll evnt. litt opp for å se den). Alle må til slutt krysse av for at betingelser for bruk av opplagstjenesten aksepteres.

Båtlivets betydning for Osloboere

En flott artikkel om Oslofjordens og båtlivets betydning for Oslofolk er nettopp publisert på Oslo kommunes nettsider. Anbefalt lesning: "klikk her"

Grasrotandelen

Bygdø Allé Båtforening kan nå registreres som mottaker av "Grasrotandelen" fra Norsk Tipping. Styret håper BAB-medlemmene vil bidra til at noe av disse midlene doneres til foreningen.

Bruk Chrome/Edge/Safari

Foreningens nettsider er laget for nettleserne Google Chrom, Microsoft Edge og Apple Safari. Nettsidene vil ikke fremstå korrekt dersom du fortsatt bruker den gamle nettleseren Internet Explorer, som produsenten Microsoft snart slutter å oppdatere.

Ta med mobiltelefon på vakt

Fasttelefon og internett abonnement i vaktbua er nå avviklet (fra 1.juni), som vedtatt på årsmøtet i mars etter kost/nytte vurderinger. Styret antar at tilnærmet alle medlemmer har egen mobiltelefon og mobilt bredbånd inkludert i abonnementet. Styret oppfordrer medlemer som skal gå vakt om å laste ned filmer og annen underholdning til privat PC før de går på vakt.

Årshjul 2019

BAB årshjul er oppdatert med alle viktige datoer og aktiviteter for 2019. Klikk på fanen "Årshjul" på toppen av siden.

Vaktkalenderen 2019 er åpnet

Vaktkalenderen for 2019 er nå åpnet. Alle med plass på BAB-brygga må gå en nattevakt i perioden 15. april - 15. oktober. De som ikke setter seg opp på vakt innen 1. juni vil bli tildelt en ledig vaktdato og får et gebyr på kr 100. Logg deg inn på medlemssidene, velg "Min side" og deretter "Min vakt". Høyre-klikk på ønsket dato i kalenderen, klikk på "New Appointment" og bekreft.

Korrekt fortøyning av båten

Husk å fortøye båtene forsvarlig ved BAB-brygga, nå som høststormene kommer.

◾Båten fortøyes minimum med 2 fortøyninger i baug + 2 fortøyninger akter.

◾Bruk kvalitetstau med tilstrekkelig dimensjon og strekkavlastere/gummifjærer.

◾Fortøyningene skal strammes godt for å unngå at båten jager i båsen.

◾Større båter bør i tillegg ha to eller fire spring for å hindre bevegelse i lengderetning. Dette gjelder spesielt plassene ytterst på BAB-brygga, og alltid ved vinterfortøyning.

◾Benytt minst to fendre på hver side av båten.

 

Bygdø Allé BåtforeningBygdø Allé Båtforening (BAB) ligger innerst i Frognerkilen. Foreningen eier bryggeanlegget og en vaktbu, som ligger like ved E-18. Foreningen er også med i samarbeidet om opplagsplassen på Sjølyst-Karenslyst.

Båtforeningen er dugnadbasert og drives utelukkende av frivillige krefter.

Det kreves medlemskap for å bygge opp ansiennitet og få båtplass. Innmeldingsavgiften er kr 400 kroner, årskontingenten kr. 250. For andre priser, se under fanen "Informasjon om BAB". Medlemskap gir også tilgang til informasjon som krever brukernavn og passord. Normal ventetid for å få båtplass er 5-6 år.

For å søke medlemskap, klikk på fanen "Bli medlem"

Spørsmål om BAB kan sendes til styret gjennom epostbab@gmail.com

Tid for å bestille vinterhavn eller vinteropplag

19.9.2019: Det begynner å haste for bestilling av vinteropplag på land eller plass i boblehavn ved BAB-brygga for vinteren 2018-2019. Bestilling gjøres på «min side» (krever innlogging). Husk:

  • Vinteropplag på Sjølyst Båtopplag bestilles innen 1.oktober. De som bestiller senere kan risikere å ikke få opp båten innen opptaket avsluttes 31.oktober.
  • Det genereres automatisk en faktura ved bestilling av vinteropplag/boblehavn, som må betales før bestillingen er gyldig og før du kan bestille opptak på Sjølyst.
  • Boblehavn: Vi har fortsatt plasser igjen som tildeles fortløpende.

Fremgangsmåte:

1) Logg deg inn på medlemssidene med 5-sifret medlemsnummer (10xxx) og ditt personlige passord. Dersom du har glemt passordet så kan du be om å få det sendt til din registrerte e-postadresse. Bruk Google Chrome, Microsoft Edge eller Apple Safari som nettleser.

2) Kontroller at båtopplysningene dine (på "Min side") er korrekte, før du søker om vinteropplag. Det gjelder særlig opplysningene om lengde og bredde på båten.

3) Sjekk at det står «Ubetalt Kr: 0» under overskriften «Mine Fakturaer», nederst på "Min side". Alle utestående fakturaer må være betalt før du kan bestille boblehavn eller vinteropplag på Sjølyst.

4) Selve bestillingen:

  - Klikk først på linken «Bestill vinteropplag», som du finner i venstre kolonne på «Min side» og i nedtrekksmeny merket "Min side" øverst på nettsidene.

  - Dersom du har flere båter lagret på din profil så må du huke av båten det søkes opplag for.

  - Velg deretter «Boblehavn», «Sjølyst båtopplag» eller «Ønsker ikke vinterlagring».

  - Bekreft ved å klikke på «OK».

5) En bekreftelse sendes til din registrerte e-postadresse og en faktura genereres automatisk i havnesystemet. Fakturaen må du laste ned fra «Min side». Priser: Kr 2.300 for boblehavn ved BAB-brygga. Kr 140 per kvm (minstepris kr 2.940) for vinteropplag på Sjølyst Båtopplag inkludert opptak, høytrykksspyling, leie av bukker og utsetting på våren.

6) Opptakskalenderne åpnes i begynnelsen av september. En virkedag etter betaling av vinteropplag kan du da bestille tid for opptak på land (på «Min side»). Følg instruksjonene i opptaks-kalenderen og velg tidspunkt med museknappene på ønsket ledige dato. Nye uker åpnes i kalenderen etter hvert som disse fylles opp. 

Ny rampe for utsett av båt på Karenslyst

Endelig er tilgangen til sjøen for små fritidsbåter på henger reetablert. En ny utsettingsrampe er nå på plass på Karenslyst. Den nye rampa er plassert innerst på opplagsplassen i Bestumkilen, nært den nye robanen. Der kan du både sette ut båten og parkere bil og henger (men husk å betale rimelig parkeringsavgift). Rampa er forskriftsmessig laget med kun svak helling, slik at biler ikke kan skli ut i vannet.

Vel gjennomført vårdugnad på BAB-brygga lørdag 27. april

Vi gjennomførte vårdugnad på BAB-brygga lørdag 27. april. Etter et par timers jobb ble det servert pølser, mineralvann og kaffe ytterst på brygga. Formannen minnet medlemmene om innskjerpet håndheving av krav om bruk av landstrømskabel godkjent for utendørs bruk uten skjøtekontakter, krav om registrering av alle båter ved brygga og krav om ansvarsforsikring på båten.

Oppdatering av havnesystemet

Havnesystemet er nå oppdatert og "Min side" har fått nytt utseende. Vi ber alle medlemmer benytte en av følgende nettlesere: Microsoft Edge, Google Chrome eller Apple Safari. Firefox skal også gå bra. Den nettleseren som ikke lenger er støttet er Internet Explorer, som Microsoft har annonsert at de ikke lenger vil vedlikeholde eller supportere. Gi oss en tilbakemelding dersom det er funksjoner som det er problemer med etter oppgraderingen - til epostbab@gmail.com .

Strømforbruk på BAB-brygga

På BABs årsmøte 6.mars ble det diskusjon om strømforbruk på BAB-brygga, strømavtale og strømkostnader. Styret lovte å komme tilbake med konkrete tall for foreningens strømforbruk og strømkostnader i 2018. BABs strømforbruk i 2018 var 39460 kWh. Total energikostnad i 2018 var kr. 49.882, der kr. 21.584 var nettleie og kr. 28.298 var for strømmen. BAB har en avtale kalt «Hafslund Månedlig Bedriftsstrøm» der forbruket leses av hver time og prisen beregnes i etterkant av hver måned basert på løpende spotpriser. Energiprisen gjennom året 2018 varierte fra 58,50 til 89,40 øre/kWh. Nedenfor vises utviklingen i strømforbruk 2012-2018:

Som vist nedenfor så er mer enn 80% av strømforbruket i månedene november-mars:

Årsmøte 2019 avholdt 6. mars

Årsmøte 2019 i Bygdøy Allé Båtforening ble avholdt i storsalen på Rødtvet skole, samme sted som året før. 51 medlemmer møtte, hvilket er opp fra 42 i 2018. Planer for omfattende vedlikehold av BAB-brygga, med utskiftning av alle kjettinger og moringer, ble vedtatt som en del av budsjett for 2019. Nytt for året var båtrelaterte presentasjoner før og etter det formelle årsmøtet. Redningsselskapet åpnet med en informativ presentasjon og sjekket flyte- / redningsvester som BAB-medlemmer hadde tatt med. Til maten, på slutten av kvelden, viste BAB-medlemmene André Hartung og Elias Eeg-Henriksen flotte bilder og fortalte om sin båttur til Grønland via Island sommeren 2018.

Har du betalt?

Faktura for medlemskontingent og havneavgift vil legges ut på "Min side" i løpet av mai, med betalingsfrist i løpet av juni. De som ikke har betalt medlemsavgiften eller har andre ubetalte fakturaer, vil ikke kunne bestille boblehavn, vinteropplag eller oppløft på land, og risikerer etter hvert å bli strøket fra medlemslisten.Ubetalte fakturaer er listet opp nederst på «Min side».

Kjøring på gangveiene
Kjøring eller parkering på gangveiene utenfor vaktbua og bryggeanlegget er ikke tillatt. Biler som bryter forbudet risikerer bot og borttauing. 

Rabatt på vimpel fra Oslofjordens friluftsråd
Fordi båtforeningen er medlem av Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) får medlemmer 120 kr rabatt ved kjøp av vimpel fra Oslofjordens friluftsråd. https://www.oslofjorden.org

Rabatt på varer hos Jernia Skillebekk

Ved å oppgi kundenummer får medlemmer rabatt på varer hos Jernia Skillebekk. Rabatten gjelder alle varer unntatt salgsvarer eller tilbudsvarer.
30 % på Robline tau i metervare
20 % på fendere
Opptil 15 % på ordinære varer.

Kundenummeret finner du på Min side. 

Båtservice-tjenester på Sjølyst og Karenslyst

RUNES MOTORSERVICE, tlf. 22500360 eller 95407490, e-post: runeistre@gmail.com, Service/reparasjon av større dieselmotorer og drev.  

OSLO OUTBOARD,  tlf. 91792092 eller 47010393, e-post: post@oslooutboard.no, Service/reparasjon/lagring av påhengsmotorer av alle merker.  

KROGSRUD MARINE SERVICE A/S, tlf. 41505500, e-post: krogsrudmarine@gmail.com, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer.  

SJØLYST MARINESERVICE, tlf. 91111010, Service og reparasjon av mindre diesel- og bensinmotorer. Salg av båtstativ/presenninger.